fbpx
29.06.2020 Geschreven door SearchLable

Onze laptop sjouwen we overal mee naar toe. Door Het Nieuwe Werken hebben we vaak een steeds wisselende werkplek. En de kinderen nemen hun laptop mee naar school of naar de bibliotheek. Al deze plekken zitten vol met bacteriën. Onbewust komen die via onze handen op het toetsenbord, beeldscherm en touchpad terecht.

Wist je dat er op een laptop soms meer bacteriën zitten dan op een toiletbril? Daar wordt je gegarandeerd ziek van. En daar zit niemand op te wachten. Dat is een hele goede reden om regelmatig aandacht aan te besteden aan het schoonmaken ervan.

Wanneer is het verstandig om jouw laptop schoon te maken?

Heel af en toe je laptop schoonmaken heeft weinig effect. Vuil en bacteriën bouwen zich in de tussentijd op en zijn dan lastig te verwijderen. Het beste is om van het schoonmaken een dagelijkse of wekelijkse routine te maken. Maak er een gewoonte van, bijvoorbeeld iedere ochtend voordat je start met studeren of werken. Een gewoonte kost weinig wilskracht. Dat betekent dat je het automatisch doet. Net als tandenpoetsen.

Extra voorzichtigheid

Een laptop is een kwetsbaar apparaat. Wees dus voorzichtig als je deze schoonmaakt. Gebruik een zachte, schone micro vezel doek. En voorkom zoveel mogelijk draaiende bewegingen. Wrijf rustig heen en weer. Zo zorg je ervoor dat er geen krassen ontstaan. Het doekje mag vochtig zijn maar niet te nat. Vocht is niet goed voor een elektrisch apparaat. Pas daar dus erg mee op

Wat moet ik doen als mijn laptop kapot of oud is?

Regelmatige reiniging van je laptop zorgt ervoor dat deze langer meegaat. Maar er komt een moment dat de laptop kapot gaat. Of zo oud is dat deze niet meer te redden is. Je koopt dan een nieuwe. Maar wat doe je met de oude laptop? Zomaar in de container gooien is slecht voor het milieu. Daarom is er een andere mogelijkheid. Je kunt jou laptop laten recyclen bij MacKliniek. Wij recyclen jou laptop milieuvriendelijk, en zorgen ervoor dat alle data veilig verwijderd worden.

Laptop toetsenbord schoonmaken

Als je het toetsenbord van je laptop wil schoonmaken, zet dan eerst je laptop helemaal uit. Zo voorkom je dat er van alles op je beeldscherm gebeurt, doordat je de toetsen tijdens het schoonmaken indrukt. Koppel daarnaast de oplader los. Maak je laptop schoon met een goed uitgewrongen, vochtige doek. Om vuil tussen de toetsen weg te halen kun je een spuitbus met perslucht gebruiken.

Bij Mac Kliniek hebben wij jarenlang ervaring op het gebied van MacBooks en iMac. Heb je klachten, vragen of wil je een reparatie laten uitvoeren? Dan ben je bij Mac Kliniek aan het juiste adres.

 

 

 

One reactie op “Zelf je laptop schoonmaken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Stel uw vraag