fbpx
Kies voor kwaliteit
Deskundige specialisten
12 maanden garantie
Geen data verlies
Originele onderdelen
02.02.2023 Geschreven door David van Brakel

Als u veel en vaak op uw MacBook werkt wilt u natuurlijk dat iedere toets het perfect doet. Anders dan bij een iMac werkt een MacBook met een geïntegreerd toetsenbord waardoor u niet zomaar even een nieuwe kunt kopen in geval van een beschadiging. Het MacBook toetsenbord vervangen kan nodig zijn wanneer sommige toetsen niet meer werken, blijven hangen of doordat het toetsenbord waterschade bijvoorbeeld heeft opgelopen. Lees er hier meer over.

Waarom je MacBook toetsenbord vervangen?

Apple heeft verschillende modellen van MacBook Pro en MacBook Air uitgebracht met verschillende toetsenborden. Apple gebruikt in haar devices 2 type toetsenborden. Een scissor-switch-keyboard of een butterfly-switch-keyboard. Beide snelle en flexibele mechanismen die zijn ontworpen om snelle, stille en nauwkeurige toetsaanslagen mogelijk te maken.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het na verloop van tijd nodig kan zijn het toetsenbord van de MacBook te vervangen:

  1. Slijtage: Na veelvuldig gebruik kunnen de toetsen slijten of beschadigd raken, wat resulteert in verminderde prestatie of waardoor het onmogelijk is geworden om nog bepaalde letters of tekens te typen.

  2. Stof en vuil: Het is mogelijk dat stof, kruimels, en andere viezigheid ervoor zorgen dat typen niet meer lukt.

  3. Mechanische problemen: Sommige MacBook-toetsenborden kunnen problemen ondervinden met de mechanismen die de toetsen aansturen, waardoor ze niet meer lekker werken.

  4. Waterschade: Indien er water of bijvoorbeeld koffie op of in het toetsenbord van de MacBook terechtkomt, kan dit resulteren in permanente schade en het noodzakelijk maken om het toetsenbord te vervangen.

Het is belangrijk om op te merken dat de noodzaak om het toetsenbord te vervangen afhankelijk is van de intensiteit en frequentie van het gebruik, evenals omstandigheden en gebruiksomstandigheden. Een vervanging wordt aanbevolen wanneer het toetsenbord niet goed functioneert en de prestatie belemmert.

Goed om te weten: Apple heeft vastgesteld dat bij een klein percentage van de toetsenborden van bepaalde MacBook-, MacBook Air– en MacBook Pro-modellen bepaalde problemen kunnen ontstaan. Daarom is er een serviceprogramma in het leven geroepen waarbij MacBooks door een erkende Apple serviceprovider kosteloos gerepareerd kunnen worden. Dit programma geldt niet voor alle MacBooks, maar betreft alleen specifieke modellen, afhankelijk van verkoopdatum en model.

MacBook toetsenbord vervangen bij Mac Kliniek

Omdat de Mac Kliniek een specialistisch en ervaren reparatiebedrijf is op het gebied van Apple producten zijn wij één van de beste opties als het aankomt om het laten repareren van het toetsenbord van uw MacBook. Wij garanderen altijd een snelle diagnose, snelle reparatie en bovendien kunt er van op aan dat er altijd iemand aan uw MacBook werkt met de juiste certificaten en expertise om dit op een correcte manier te doen. Bovendien krijgt u altijd standaard 12 maanden garantie. Kortom: de Mac Kliniek is een betrouwbaar adres en biedt een snelle service als het aankomt om toetsenbord reparaties!

MacBook Air toetsenbord vervangen

Slijtage, verstopping, mechanische problemen en waterschade kunnen ook bij een MacBook Air het toetsenbord beschadigen en het noodzakelijk maken om het te vervangen. Denkt u dat uw MacBook Air toetsenbord kapot is? Kom en langs en wij kunnen het voor u controleren. Indien nodig kunnen wij snel een nieuwe voor u plaatsen terwijl u wacht!

MacBook toetsenbord vervangen kosten

De kosten voor het laten vervangen van een toetsenbord hangen af van het type MacBook en het type toetsenbord. Op deze website kunt u alle reparatietarieven inzien voor iedere in aanmerking komende MacBook. Kies uit het menu uw MacBook en selecteer de gewenste reparaties. Vervolgens verschijnen de kosten in beeld. Makkelijk toch?

Toetsenbord vervangen MacBook Pro

Toetsenbord van de MacBook Pro defect? Ook dan kan het nodig zijn om een nieuwe te laten plaatsen. Laat onze getrainde technici er naar kijken. Een afspraak maken hoeft niet, mag wel!

MacBook toetsenbord vervangen in Rotterdam of stuur op

Wanneer u in Rotterdam (of in de buurt) woont en erover denkt om het toetsenbord van uw laptop te laten repareren bent u bij de Mac Kliniek aan het juiste adres. Wij kunnen binnen no-time een nieuw toetsenbord erin zitten waarna uw MacBook weer als nieuw is. En wanneer u ergens anders in Nederland woont, of geen tijd heeft voor een bezoekje aan onze kliniek, kunt u via de opstuur service toch gebruik maken van de expertise van onze reparateurs. Stuur uw toestel op en u krijgt ‘m zo snel mogelijk weer gerepareerd terug. Zonder extra kosten en geheel veilig. Lees er meer over of neem contact op voor de mogelijkheden.

Andere reparaties aan je MacBook

Ook voor andere reparaties aan uw MacBook of Apple producten zit u goed bij de Mac Kliniek. Er zijn verschillende reparaties die kunnen worden uitgevoerd aan MacBooks:

  1. Schermreparatie: Het vervangen van een beschadigd scherm, wanneer het bijvoorbeeld beschadigd is geraakt door barsten, scheuren of krassen.

  2. Batterij vervangen: Dit omvat het vervangen van een accu die veel laadcycli heeft doorgemaakt en daardoor moet worden vervangen.

  3. Trackpad reparatie: Het repareren of vervangen van een beschadigd trackpad of een trackpad dat niet goed functioneert.

  4. Logic Board-reparatie: Dit omvat het repareren of vervangen van het moederbord, dat de hardware in de MacBook aanstuurt en daardoor een van de belangrijkste onderdelen van uw MacBook is.

  5. Aansluitingen: Vervangen van een beschadigde oplaadpoort/connector. Ook USB aansluitingen kunnen we repareren of vervangen.

  6. Harde Schijf- of SSD-reparatie: Meer ruimte of een snellere SSD nodig? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Er zijn ook andere reparaties die aan MacBooks kunnen worden uitgevoerd, afhankelijk van het specifieke model en de specifieke problemen die zich voordoen. Het is aanbevolen om een erkend Apple-reparatiebedrijf zoals de Mac Kliniek te raadplegen voor de juiste diagnose en reparatie. Ook voor onderhoud of software problemen mag u ons inschakelen. Kom langs of neem contact op voor de mogelijkheden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Stel uw vraag