fbpx
21.09.2016 Geschreven door Mac Kliniek

Een MacBook is een ingenieus stukje technologie. Bedoeld om je leven makkelijker te maken en dus heb je er weinig omkijken naar. Gemaakt op maximaal gemak, duurzaamheid en topprestaties. Toch heeft ook dit stukje technologie onderhoud nodig. Onderhoud dat zeker de moeite waard is, omdat je MacBook Air of MacBook Pro zo langer meegaat en vooral beter blijft presteren. Zo zorgt goed software-onderhoud voor het behoud van snelle prestaties.

MacBook onderhoudstips

 1. Organiseer de bestanden op je MacBook op een logische manier
  Een goede en logische bestandsstructuur helpt je niet alleen bij het verbeteren van de prestaties van je MacBook, maar verhoogt ook het gebruiksgemak. Dit is een vorm van onderhoud waarmee je al op dag één begint. Geef bestanden logische (beschrijvende) namen en plaats ze in mappen op een logische plaats.
 2. Zorg voor regelmatige updates
  Elke MacBook Air of MacBook Pro registreert updates via Software-update, dat je vindt in het menu “Apple”. Je kunt zowel de zoektocht als het installeren van dergelijke updates op automatisch zetten om het jezelf gemakkelijk te maken. Dit is in te stellen op periodieke termijnen zodat je niet voortdurend door MacBook updates overvallen wordt.
 3. Maak regelmatig een backup
  Een back-up is zoiets dat je nooit nodig hoopt te hebben, maar waarmee je héél blij bent als je hem nodig hebt. Met het programma Time Machine maak je heel eenvoudig een reservekopie van de inhoud van je harde schijf. Een externe harde schijf inpluggen via de USB is daarvoor al genoeg. Je MacBook biedt dan automatisch aan een back-up te maken op de externe harde schijf.
 4. Archiveer bestanden die je nauwelijks gebruikt
  Het regelmatig archiveren van bestanden is een onderhoudstip waarvan het belang regelmatig onderschat wordt. MacBooks hebben beperkte opslagruimte in vergelijking met bijvoorbeeld desktops, dit vanwege de geringe afmetingen van een MacBook. Zorg daarom dat je bestanden die je nauwelijks gebruikt, comprimeert. Ook als je opslagruimte nog voldoende lijkt, verbetert het opschonen de prestaties van je MacBook.
 5. Reinig de buitenkant van je MacBook
  Een MacBook is gemaakt voor regelmatig en intensief gebruik. Dat betekent dat hij ook snel vies wordt. Iets dat je zelf ongetwijfeld ook hebt gemerkt. Met name bij het toetsenbord en het touchpad kan dat tot mindere prestaties leiden, terwijl ook een vies scherm verre van ideaal is. Over het schoonmaken van je MacBook scherm schrijven we in een andere blog. Apple zelf geeft ook handige tips over het reinigen van je MacBook Air of MacBook Pro.

Heb je vragen over het onderhoud van je MacBook of heb je een technisch probleem?

Wij van Mac Kliniek uit Rotterdam helpen je graag. Stuur ons een bericht via WhatsApp (ons nummer vind je hierboven) met je vraag, of maak een afspraak voor reparatie indien je MacBook kapot is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Stel uw vraag