fbpx
20.03.2020 Geschreven door SearchLable

Het is je vast wel eens overkomen dat de batterijduur van je MacBook ineens snel verkort. Meestal kun je een MacBook een halve dag gebruiken zonder oplader en een andere keer slechts voor een paar uur.

De oorzaak hiervan is de belasting van de accu. Dit kan onder andere komen door applicaties en andere processen van je MacBook, maar natuurlijk ook door slijtage.

Natuurlijk is het logisch dat de batterijduur van je MacBook korter is als je films of series kijkt, de helderheid van het scherm maximaal is of wanneer je zware applicaties gebruikt zoals games of andere grafische programma’s.

Maar de accu kan ook belast worden zonder dat je dit zelf door hebt, denk hierbij aan een applicatie die in de achtergrond draait. Met behulp van de activiteitenweergave kun je dit uitzoeken.

Hieronder staat tips voor het verlengen van de batterijduur.

1. Helderheid

De helderheid van je MacBook speelt een grote rol als het gaat om de batterijduur van jouw MacBook. Hoe hoger je helderheid, hoe sneller je MacBook leeg gaat. Gebruik in de avond een lagere helderheid. Overdag kan het soms moeilijk zijn om het scherm te zien, vooral in belichte omgevingen.

2. Toetsenbord verlichting

Veel MacBooks hebben toetsenbord verlichting en als je jouw toetsenbord verlichting uitzet dan bespaar je veel verbruik. Zet alleen in de avond je toetsenbord verlichting aan, overdag heb je dit niet nodig omdat alles dan duidelijk te zien is.

3. Sluimerstand

Als jij je MacBook open laat staan zonder hem uit te zetten, dan blijven alle applicaties gewoon door draaien. Zet jij je sluimerstand vroeg aan, dan gaat je MacBook vanzelf eerder uit.

4. WiFi en Bluetooth

Als jij geen WiFi of Bluetooth gebruikt, dan is het natuurlijk niet nodig om deze aan te laten. WiFi en Bluetooth zoeken voortdurend naar nieuwe verbindingen. Dit zorgt ervoor dat je MacBook altijd aan het werk is. Zet je WiFi en Bluetooth dus uit als je ze niet gebruikt.

5. SSD

De wat oudere MacBooks beschikken doorgaans over een HDD schijf. Deze schijven zijn, naast dat ze langzamer zijn niet zo energiezuinig als een SSD. Daarom raden wij altijd aan om je HDD te vervangen voor een SSD.

Helpen bovenstaande tips niet of onvoldoende?

Dan kan het zijn dat je accu toe is aan vervanging. Dat kun je zelf controleren door op je MacBook de Option-toets ingedrukt te houden terwijl je boven in de menubalk op het batterij-icoon klikt. In het venster zou nu bovenaan “normaal”moeten staan. Staat er “vervang snel”, dan is je MacBook accu aan vervanging toe.

Bij de Mac Kliniek repareren wij al jarenlang MacBooks. Als je opzoek bent naar professionele hulp, originele onderdelen en 12 maanden garantie, dan ben je bij de Mac Kliniek bij het juiste adres.

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Stel uw vraag