fbpx
Kies voor kwaliteit
Deskundige specialisten
12 maanden garantie
Geen data verlies
Originele onderdelen
12.07.2018 Geschreven door aydin

Water over MacBook gekomen? Kan gebeuren, een ongeluk met je MacBook zit natuurlijk in een klein hoekje. Het is wel verstandig om er zo snel mogelijk iets aan te (laten) doen. In deze blog leggen we je uit wat je kunt doen om dit zo snel mogelijk te verhelpen.

Waterschade MacBook waarom Mac Kliniek?

Een MacBook reparatie, ook bij waterschade, laat je over aan Mac Kliniek. Waarom? Omdat wij dé specialist zijn in MacBook herstel in Rotterdam en omgeving. Wij zorgen dat de vochtschade aan je MacBook Pro weer snel verleden tijd is. De meeste waterschade aan je MacBook lossen we op door chemische reiniging van je MacBook en door de onderdelen die té erg beschadigd zijn te vervangen. Dat doen we uiteraard met originele Apple onderdelen. Dit geldt voor alle producten zoals de MacBook Pro, MacBook Air, MacBook, iMac, Mac mini en Mac Pro.

MacBook reparatie na waterschade

Een nieuwe MacBook kopen is gelukkig meestal niet nodig bij de meeste waterschade. Volg eerst onderstaande stappen en neem daarna zo snel mogelijk contact op. Het belangrijkste bij waterschade herstellen is snelheid. Te lang wachten met reparatie kan er aan bijdragen dat je MacBook nog verder beschadigd raakt. Wij helpen je daarom terwijl je wacht. Een afspraak maken hoeft niet, maar kan wel handig zijn. Dan weet je namelijk dat je zo snel mogelijk geholpen wordt. Zijn er nieuwe onderdelen nodig? Ook dat is geen probleem. De meeste originele Apple onderdelen hebben wij op voorraad.

MacBook water over toetsenbord

Is het toetsenbord van je MacBook nat doordat er water, koffie, een glas cola of iets anders overheen is gegaan? Het belangrijkste wat je kunt doen (nadat je de MacBook uit hebt geschakeld en accessoires losgekoppeld) is dit zo snel mogelijk proberen droog te maken met een doek of keukenpapier. Ook kun je kijken of je de laptop zo kunt positioneren dat het vocht eruit loopt. Probeer bij het droogdeppen niet te veel kracht en te hard te wrijven. Dan kan het vocht nog verder binnendringen. Daarna kun je het beste 24 á 48 uur wachten en de MacBook laten drogen. Vervolgens kun je de MacBook weer inschakelen en kijken wat de schade is.

Water over MacBook Air laten vallen

Als je te maken hebt met water over je MacBook Air of Pro, dan zit je natuurlijk gelijk met de handen in het haar. Wat te doen bij waterschade aan mijn MacBook? Natuurlijk kijk je gelijk of deze het nog doet. Is dat het geval, dan vormt dat een hele opluchting. Het komt helaas ook voor dat de vochtschade aan je MacBook Pro zodanig is dat deze het niet meer doet. Gelukkig is vochtschade vaak niet permanent. Waterschade aan een MacBook herstellen is vooral een kwestie van drogen. Soms kun je dat zelf doen, eventueel met een paar vochtvreters. Maar soms is het vocht alleen te verwijderen door het apparaat open te maken en te laten drogen. In een enkel geval moeten er zelfs onderdelen vervangen worden. Wanneer je MacBook opengemaakt moet worden, is het raadzaam dit door een specialist als Mac Kliniek te laten doen. Ook al lijkt de MacBook openen een eenvoudig klusje, als je niet precies weet wat je doet, kun je de MacBook erger beschadigen en dat wil je natuurlijk niet. Bovendien zijn wij een Apple erkende reparateur zodat je na reparatie door ons kunt blijven rekenen op garantie van Apple. En dat is natuurlijk wel zo prettig.

Water over MacBook wat nu

Er zijn een aantal zaken die je zelf eerst kunt doen om waterschade aan je MacBook Pro of je MacBook Air zoveel mogelijk te herstellen of te beperken. Waterschade verhelpen bij een MacBook Air of MacBook Pro werkt zo:

 1. Het eerste wat je altijd moet doen is de MacBook direct uitzetten en/of van het netstroom halen om kortsluiting te voorkomen. Koppel randapparatuur los en vergeet niet accessoires te verwijderen (SD-kaart, USB-sticks).

 2. Verwijder vloeistof en veeg de MacBook zo goed mogelijk droog.

 3. Wanneer je zelf handig bent kun je de MacBook openen, checken of er ergens vloeistof zit en dit droogdeppen. Daarna kun je de batterij en harde schijf verwijderen/loskoppelen. Bij de meeste modellen zit de batterij echter vastgelijmd aan het moederbord en heb je speciaal gereedschap nodig. Bij een MacBook Pro tot en met bouwjaar 2015 en MacBooks Air tot en met 2017 is het mogelijk om de harde schijf te verwijderen.

  Als je dit niet vertrouwt, moet je er niet aan beginnen. Dan kun je het beste een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Dan weet je zeker dat je niks kapot maakt.

 4. Zet de MacBook het liefst zo neer dat de rest van het vocht eruit loopt via het toetsenbord. Probeer ‘m niet te veel te bewegen. Sowieso nooit doen: De MacBook ondersteboven houden, dan kan water in het beeldscherm of trackpad lopen en ben je nog verder van huis. Gebruik ook geen föhn om je laptop te drogen en plaats hem niet op een kachel.

 5. Als je het idee hebt dat de meeste vocht weg is, kun je vochtvreters gebruiken.

 6. Heb geduld. Het beste is om een 24 á 48 uur te wachten voordat je de MacBook weer aanzet. Daarna kun je checken hoe erg de schade is en of je MacBook het überhaupt nog doet.

 7. Helaas toch schade? Wacht dan niet nóg langer want dan kan de schade nog erger worden. Schakel een expert in om er naar te kijken en de schade professioneel te laten herstellen.

Hoe zit het met de verzekering?

Wist je dat als je een inboedelverzekering met extra dekking hebt je verzekerd bent voor schade doordat er water, thee, of iets anders over je MacBook is gekomen? Je polis checken kan je dus geld opleveren. Wij kunnen een factuur, offerte of schaderapport voor je opstellen als de verzekeraar daar om vraagt. Niet verzekerd? Misschien een goed idee, waterschade aan een laptop behoort tot de meest voorkomende problemen.

Vragen of meer informatie?

Heb je nog vragen aan ons? Bijvoorbeeld of je MacBook het vanzelf weer gaat doen nadat er vocht in gekomen is? Neem snel contact met ons op 010 841 38 84. Ons direct inschakelen? Kan ook. Maak daarvoor meteen een afspraak via het formulier.

2 reacties op “Water over MacBook

 1. Ik zou graag een offerte willen, het gaat erom dat mijn macbookpro 15,2 met upgrade 16gb en 1tbSSD Heletmaal onder water heeft gestaan een nacht lang, doordat mijn boiler is gaan lekken. Ik ben al naar een zaakje geweest maar die vroegen er €1800,- voor.
  Ik vind dit best wel veel, maar door mijn angststoornis kan ik niet makkelijk naar een Mac dealer om dit te laten onderzoeken. Mijn MacBook heb stond aan net stroom en in ochtend rook deze ook enorm. Bij dat zaakje zeiden ze dat mijn moederbord zeker vervangen moet worden incl de upgrades en de topcase. Kan dit kloppen, en wat zou u voor een offerte maken. Dit ivm verzekering.
  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,
  Matthijs Boon

  1. Beste Matthijs,

   Voordat we een offerte kunnen maken moeten wij je MacBook eerst onderzoeken en kijken welke onderdelen vervangen moeten worden.
   Als het allemaal klopt dan kunnen wij een offerte opstellen met totale kosten.

   Graag kom maar langs met je MacBook zodat we dit kunnen onderzoeken.

   met vriendelijke groeten,

   Mac Kliniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Stel uw vraag