fbpx
31.08.2019 Geschreven door SearchLable

Wat kan je doen om jouw Mac te beschermen tegen malware en virussen? Hieronder geven wij een paar tips waar je op kan letten om ervoor te zorgen dat je Mac veilig blijft.

1. Standaard tools

Standaard bevat je iMac al tools om je tegen malware te beschermen. Tools zoals XProtect en Gatekeeper beschermen je tegen de grootste dreigingen. Maar Apple is niet gespecialiseerd in antivirussoftware en besteedt waarschijnlijk minder tijd aan het onderzoeken en up-to-date houden van alle tools dan gespecialiseerde bedrijven. Het gevaar bij malware ligt vaak bij gedrag of nieuwsgierigheid: je krijgt een e-mailtje dat je geld of andere mooie producten belooft of ziet op internet een tool dat je Mac echt veel sneller gaat maken. Ben je iemand die snel in dit soort scams trapt (of heb je huisgenoten die dat doen), dan is wat extra bescherming wel op zo’n plaats.

2. Heb je een Mac virusscanner nodig?

Heb je nou eigenlijk antivirus nodig voor jouw Mac? Dat ligt helemaal aan je eigen gedrag. Er wordt vaak gezegd dat de Mac ongevoelig is voor malware, maar dat kan ook schijn zijn. Wil je nóg meer zekerheid dan macOS je biedt, dan zou je een antivirus pakket tegen malware kunnen installeren. Het is een persoonlijke keuze of je dit nodig vindt. Die keuze zal per persoon verschillend zijn en het ligt er ook aan of jouw Mac alleen door jezelf wordt gebruikt, of door meerdere mensen binnen een gezin.

Heb je hulp nodig of advies? Wij bij Mac Kliniek helpen jou graag! Neem contact op of kom langs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Stel uw vraag