fbpx
Kies voor kwaliteit
Deskundige specialisten
12 maanden garantie
Geen data verlies
Originele onderdelen
12.07.2018 Geschreven door aydin

iMac videokaart vervangen

Het vervangen van de videokaart van je iMac kan noodzakelijk zijn om verschillende redenen. Allereerst kan een verouderde of defecte videokaart de prestaties van je iMac aanzienlijk belemmeren. Dit kan leiden tot traagheid, grafische fouten of zelfs het volledig uitvallen van het beeldscherm. Bovendien kan het upgraden naar een krachtigere videokaart je iMac voorzien van verbeterde grafische mogelijkheden, waardoor je kunt genieten van vloeiendere gameplay, snellere grafische bewerkingen en een betere algehele gebruikerservaring.

Symptomen van een defecte iMac videokaart

Het herkennen van symptomen die duiden op een defecte videokaart kan essentieel zijn om snel actie te ondernemen en verdere schade te voorkomen. Enkele van de meest voorkomende symptomen van een defecte iMac videokaart zijn:

1. Grafische artefacten: Dit kunnen ongewone beeldvervormingen zijn, zoals vervormde afbeeldingen, willekeurige lijnen of kleurveranderingen op het scherm. Deze artefacten kunnen optreden tijdens normaal gebruik van de iMac, zoals bij het bekijken van video’s of het openen van grafisch intensieve applicaties.

2. Strepen of vlekken op het scherm: Als je merkt dat je iMac scherm strepen of vlekken vertoont die niet verdwijnen na het reinigen van het schermoppervlak, kan dit wijzen op een probleem met de videokaart. Deze strepen of vlekken kunnen variëren in grootte en intensiteit en kunnen de algehele gebruikerservaring belemmeren.

3. Vastlopen bij grafisch intensieve taken: Als je iMac regelmatig vastloopt of bevriest bij het uitvoeren van grafisch intensieve taken, zoals het spelen van games of het bewerken van video’s, kan dit duiden op een overbelasting of onjuiste werking van de videokaart. Dit kan leiden tot frustratie en verminderde productiviteit tijdens het gebruik van je iMac.

4. Niet meer opstarten van de iMac: In ernstige gevallen kan een defecte videokaart ervoor zorgen dat je iMac helemaal niet meer opstart. Je kunt merken dat het scherm zwart blijft, of dat de iMac vastloopt tijdens het opstartproces. Dit kan een teken zijn dat de videokaart volledig is uitgevallen en dringend moet worden vervangen.

Als je een of meer van deze symptomen opmerkt bij het gebruik van je iMac, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Het vervangen van de videokaart kan nodig zijn om je iMac weer optimaal te laten functioneren en verdere schade te voorkomen.

Is het mogelijk om zelf de videokaart van je iMac te vervangen?

Hoewel het mogelijk is om de videokaart van je iMac zelf te vervangen, kan het een complexe en uitdagende taak zijn. Het vereist specifieke kennis, vaardigheden en gereedschap om de videokaart veilig en effectief te vervangen. Bovendien kan het openen van je iMac zonder de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen leiden tot schade aan andere onderdelen van de computer. Daarom raden we meestal aan om deze taak over te laten aan ervaren professionals.

Stappen om de videokaart van je iMac zelf te vervangen

Het vervangen van de videokaart van je iMac kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste stappen en voorbereiding kun je het zelf doen. Hier zijn de stappen die je moet volgen om de videokaart van je iMac te vervangen:

1. Zorg voor de juiste videokaart: Voordat je begint, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een compatibele videokaart hebt voor je specifieke iMac model. Raadpleeg de handleiding van je iMac of zoek online naar de juiste specificaties voor de videokaart die je nodig hebt.

2. Maak je iMac klaar voor demontage: Schakel je iMac uit en koppel alle kabels los, inclusief de stroomkabel. Leg vervolgens de iMac op een zachte ondergrond met het scherm naar beneden, bij voorkeur op een zachte doek of handdoek om krassen te voorkomen.

3. Open de behuizing van je iMac: Gebruik een geschikte schroevendraaier om de schroeven aan de achterkant van je iMac te verwijderen. Volg de instructies van de fabrikant om de behuizing van je iMac veilig te openen. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat je geen schade aanricht aan de behuizing of andere interne onderdelen.

4. Vervang de videokaart: Zodra de behuizing open is, kun je toegang krijgen tot de videokaart. Verwijder voorzichtig de bevestigingsschroeven en koppel de kabels los die de videokaart met het moederbord verbinden. Verwijder de oude videokaart en installeer de nieuwe videokaart op dezelfde manier. Zorg ervoor dat de videokaart stevig is bevestigd en dat alle kabels correct zijn aangesloten.

5. Sluit je iMac weer aan: Nadat je de nieuwe videokaart hebt geïnstalleerd, zet je de behuizing van je iMac weer in elkaar door de schroeven aan de achterkant terug te plaatsen. Sluit alle kabels weer aan, inclusief de stroomkabel, en zet je iMac weer aan. Controleer of alles naar behoren werkt door je iMac op te starten en eventuele grafische problemen te controleren.

Door deze stappen te volgen en voorzichtig te werk te gaan, kun je de videokaart van je iMac vervangen en ervoor zorgen dat je weer kunt genieten van optimale prestaties en grafische weergave op je iMac.

Professionele hulp inschakelen

Als je niet zeker bent van je eigen vaardigheden of als je liever geen risico wilt nemen, kun je altijd professionele hulp inschakelen voor het vervangen van de videokaart van je iMac. Bij Mac Kliniek Rotterdam bieden we deskundige reparatiediensten voor iMac videokaart problemen. Onze ervaren technici kunnen je iMac grondig inspecteren, de juiste videokaart selecteren en deze veilig en efficiënt vervangen.

Kosten van het vervangen van de iMac videokaart

De kosten van het vervangen van de videokaart van je iMac kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het model van je iMac en de geselecteerde videokaart. Bij Mac Kliniek Rotterdam zorgen we ervoor dat we eerlijke en transparante prijzen hanteren voor al onze reparatiediensten, inclusief het vervangen van iMac-videokaarten. Neem contact met ons op voor een nauwkeurige prijsopgave op basis van jouw specifieke behoeften.

Preventieve maatregelen om de levensduur van je iMac videokaart te verlengen

Het is essentieel om preventieve maatregelen te nemen om de levensduur van de videokaart van je iMac te verlengen. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen:

1. Houd je iMac schoon: Stof en vuil kunnen zich ophopen in de ventilatieopeningen en de interne componenten van je iMac verstoppen. Gebruik een zachte, pluisvrije doek en perslucht om je iMac regelmatig schoon te maken en stofvrij te houden.

2. Vermijd oververhitting: Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen van je iMac niet worden geblokkeerd door objecten zoals boeken of papieren. Plaats je iMac op een vlakke, stabiele ondergrond en vermijd het gebruik van zachte oppervlakken zoals bedden of banken, die de luchtstroom kunnen belemmeren.

3. Regelmatig onderhoud: Overweeg om je iMac regelmatig te laten onderhouden door een professionele technicus. Een periodieke controle kan helpen bij het opsporen van potentiële problemen voordat ze ernstig worden, waardoor je de levensduur van je iMac en zijn videokaart kunt verlengen.

Door deze eenvoudige preventieve maatregelen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je iMac en zijn videokaart optimaal blijven presteren en langer meegaan.

Waarom kiezen voor Mac Kliniek voor het vervangen van je iMac videokaart?

Bij Mac Kliniek Rotterdam begrijpen we hoe belangrijk je iMac voor je is, we zorgen ervoor dat we de best mogelijke service bieden voor al je iMac reparatie behoeften. Met onze deskundige technici, eerlijke prijzen en snelle service kun je erop vertrouwen dat je iMac in goede handen is bij Mac Kliniek.

Veelgestelde vragen over het vervangen van de iMac videokaart

Is het vervangen van de videokaart van mijn iMac de moeite waard?
Ja, als je iMac tekenen vertoont van een defecte of verouderde videokaart, kan het vervangen ervan de prestaties van je iMac aanzienlijk verbeteren.

Hoe lang duurt het vervangen van de videokaart van mijn iMac?
De duur van de reparatie kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de taak en de beschikbaarheid van de benodigde onderdelen, maar onze technici streven ernaar om de reparatie zo snel mogelijk af te ronden.

Wat als mijn iMac nog onder garantie valt?
Als je iMac nog onder garantie valt, is het raadzaam om contact op te nemen met Apple of de verkoper voor mogelijke garantieclaims voordat je externe reparatiediensten overweegt.

Neem vandaag nog contact

Wil je meer weten over het vervangen van de videokaart van je iMac of wil je een afspraak maken voor een reparatie? Maak online een afspraak of kom langs in een van onze winkels. We staan klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je iMac snel weer in optimale staat verkeert.

18 reacties op “iMac videokaart vervangen

 1. Beste,
  Mijn MacBook Pro 13 inch 2016 laat verticale strepen zien. Als ik het scherm even bijna helemaal dichtklap verdwijnen deze tijdelijk. Videokaart of connector?? Kunnen jullie dit repareren?
  Vriendelijke groet, Roland

 2. Ik heb een IMac (late 2009) en krijg in toenemende mate problemen met filmbewerking (Adobe Premiere Elements) maar ook overigens is mijn mac heel traag geworden.
  Een SSD plaatsen en het RAM geheugen opkrikken is kennelijk mogelijk maar ik wil ook de procesoor upgraden naar i7 Intel. Kan dit ? En is ook een nieuwe, betere videokaart een optie ? Graag uw advies

  1. Beste Rob,

   Helaas is het niet mogelijk op een processor te upgraden naar i7 intel. Dit betekend dat de moederboard vervangen moet worden.
   Voor deze model iMac adviseren wij om een upgrade te doen met SSD en/of RAM geheugen.

   met vriendelijke groeten,

   Mac Kliniek

 3. Hi, Ik heb aan mijn Imac uit 2009-2010 (High Sierra 10.13.6) een tweede scherm gekoppeld. Ik wilde dit om op deze schermen verschillende zaken te kunnen zien en zo beter te kunnen werken. Nu zie ik op beide schermen hetzelfde of op een de programma’s en de ander alleen de high sierra achtergrond. Hij sleept niet van het ene naar het andere scherm. Heb ik een tweede videokaart nodig en zo ja kan dit en hoe? Met vr. groeten, Paul Jaspers

  1. Beste Paul,

   Je hebt geen 2e videokaart nodig. Je kan beide schermen synchroon gebruiken of apart gebruiken.
   Dit kan je aanpassen via –> Systeem Voorkeuren–> Beeldscherm instellingen

   met vriendelijke groeten,

   Mac Kliniek

 4. mijn macbook air uit 2017 vertoont verticale en horizontale jitter strepen . Mij is verteld dat de videokaart kapot is. Wat zou het vervangen hiervan kosten? En hoelang duurt dit ?

  1. Beste Marjolijn,

   Videokaart reparaties doen wij vanaf €299. Reparatieduur is ongeveer 3 werkdagen.
   Je kan langskomen naar één van onze vestigingen.

   met vriendelijke groeten,

   Mac Kliniek

 5. Ik wil graag Microsoft Flight Simulator 2020 draaien op mijn iMac, met behulp van VMWare. Mijn grafische kaart is een AMD Radeon R9 M290X 2048 MB. Gaat het daarmee lukken?

 6. Ik zou graag een betere videokaart willen in mijn iMac. nu is de vraag of het mogelijk is en uit welke type kan ik kiezen

  Imac retina 5k, 27inch late 2014
  i7 4Ghz quad-core intel
  32gb werkgeheugen 1600 mhz ddr3
  SSD 2tb
  AMD radeon R9 M295x. 4Gb

 7. Ik heb een 27″ 2011 model. Daarin zit een AMD radeon HD 6770M 512 mb. Is deze te vervangen voor een nieuwere kaart om zo een nieuwere versie osx te installeren? Las her en der op internet dat dit eventueel mogelijk was maar kon er verder niet veel over vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Stel uw vraag