fbpx
Kies voor kwaliteit
Deskundige specialisten
12 maanden garantie
Geen data verlies
Originele onderdelen
06.06.2019 Geschreven door aydin

De opslagruimte van je nieuwe MacBook of iMac lijkt in het begin erg veel. Maar wie de Mac veel gebruikt merkt al snel dat de opslagruimte snel opraakt. Veel Apple apparaten hebben een opslagruimte van slechts 128 GB en deze opslag zit snel vol.

MacBook SSD en iMac opslag

Apple heeft de opslagruimte van de MacBook en iMac in de afgelopen jaren steeds meer beperkt gehouden. Afhankelijk van het model heb je slechts 128 GB ter beschikking en deze opslag zit al snel vol als je de Mac veel gebruikt. Apple biedt daarom bijvoorbeeld de mogelijkheid om meer opslagruimte toe te voegen als je een MacBook koopt, bijvoorbeeld 256 GB, 512 GB of 1,TB. Dit is ook bij de iMac een optie. Je kan tenslotte met grotere opslagruimte sneller werken met jouw MacBook of iMac. 

Je kan dus zelf kiezen hoeveel opslag jouw iMac of MacBook nodig heeft. Maar hoe meer opslag je wilt, hoe duurder het prijskaartje wordt.

Wat zijn de opties als ik mijn MacBook of iMac al heb gekocht?

Niet iedereen die een MacBook of iMac koopt let op de grootte van de opslagruimte. En eenmaal gekocht, is het nog duurder om de SSD schijf van de Mac uit te laten breiden. Als je voor deze oplossing kiest, moet er een nieuwe SSD ingebouwd worden geen eenvoudige oplossing. Dit proces moet altijd worden uitgevoerd door professionele vakmensen. Je voorkomt hiermee dat er iets misgaat en eventueel schade oploopt.

Hoe zie je je MacBook opslag?

Is jouw Apple device langzamer dan in het begin en ben je bang dat de opslagruimte vol zit?

Je kunt dit controleren door naar je overzicht van de opslagruimte te kijken. Klik hiervoor in het Apple-Menu op “Over deze Mac” en klik op “Opslag”. Hier vind je een overzicht van de beschikbare opslagruimte. Wil je een SSD laten plaatsen dan kunnen wij dat voor jou doen. Maak een afspraak online of kom even langs ons filiaal.

Laat hieronder een reactie achter en deel jouw ervaringen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Stel uw vraag