fbpx
25.11.2016 Geschreven door Mac Kliniek

Niets is zo lekker als het gevoel van iets nieuws. Zeker wanneer dat nieuwe een op en top gestileerde MacBook is. Iets dat zelfs na een jaar nog aanvoelt als nieuw en modern. Toch heeft zelfs je MacBook niet het eeuwige leven en dat gaat op een gegeven moment knagen. Voor MacBook-gebruikers speelt dat misschien zelfs nog wel iets meer, omdat je tenslotte voor een MacBook kiest vanwege de snelheid en moderne technologie. De oplossing lijkt simpel: een nieuwe MacBook kopen. Maar daar hangt vanzelfsprekend een prijskaartje aan. Een MacBook upgraden is soms een goed alternatief voor het aanschaffen van een nieuwe. Het is in ieder geval een stuk voordeliger. Hieronder lees je wat je kunt upgraden en wat je daaraan hebt.

Deze upgrades zijn te overwegen

Als we het hebben over upgrades, dan hebben we het over hardware upgrades. Software-updates worden door Apple online aangeboden en normaal gesproken automatisch geïnstalleerd op je MacBook. Enkele onderdelen kunnen (in veel gevallen) worden uitgebreid. Het gaat hier met name om geheugen en opslagcapaciteit. Uitbreiding van het werkgeheugen zal de prestaties van je MacBook over de hele linie verbeteren. Simpel gesteld: hij wordt sneller. Uitbreiding van de opslagcapaciteit maakt meer interne gegevensopslag mogelijk. Wanneer een HDD (harde schijf) wordt uitgebreid of vervangen door een SSD-schijf verhoogt dit ook de snelheid.

Zijn MacBook upgrades de moeite waard?

Of een MacBook upgrade de moeite waard is, is vooral een kwestie van perspectief. Uitbreiding van geheugen en/of opslagcapaciteit is relatief eenvoudig en leidt direct tot merkbaar betere prestaties. Op het eerste gezicht is dit dan ook zeker de moeite waard. Wel zijn er een aantal zaken die je in overweging kunt nemen. Zo zijn er diverse alternatieven voor uitbreiding van de opslagcapaciteit. MacBooks hebben nou eenmaal relatief weinig interne opslagcapaciteit en dus lopen veel gebruikers hier tegenaan. Ze zijn bedoeld om te werken in de cloud. In veel gevallen koppel je jouw MacBook dus aan een digitale omgeving met extra opslagcapaciteit. Een externe harde schijf of andere externe opslagmedia vormen een ander alternatief voor uitbreiding van de interne opslagcapaciteit.

Een upgrade van het werkgeheugen van je MacBook biedt zonder meer mogelijkheden. Het is relatief voordelig en direct merkbaar in de prestaties van je MacBook. Wanneer je grote twijfels hebt over de aanschaf van een nieuwe MacBook dan is dit waarschijnlijk je beste optie.

Wil je meer weten over MacBook upgrades of nieuwe onderdelen in je MacBook laten zetten?

Neem dan gerust contact op met Mac Kliniek Rotterdam. Je kunt ons bellen, maar een appje sturen werkt ook. Makkelijk en snel.

2 reacties op “MacBook upgrades

 1. Hallo,
  Ik heb een MacBook Pro uit 2010, hij werkt nog prima. Het enige probleem is dat er niet de nieuwste software opstaat en ik er dus niet de nieuwste versie van iTunes op kan zetten. Ik heb daarnaast een iphone 6 en een iPad mini en deze kan ik dus niet connecten met mijn MacBook. Erg jammer, want ik wil graag foto’s van mijn iPad/iphone op mijn macbook zetten. Is er een mogelijkheid een update te laten doen door jullie waardoor ik dit wel weer kan gebruiken? Zo ja, wat zijn hier de prijzen van?
  Ik hoor graag van jullie!

  1. Beste Wendy,

   We kunnen de laatste mogelijke software op je MacBook installeren zodat je weer contact kan maken met je iTunes.
   Dan kan je ook je iPhone en iPad mini contact maken met je MacBook.

   Kosten hiervan zijn €99 voor een software herstel.

   Graag kom maar langs zodat we dit kunnen uitvoeren.

   met vriendelijke groeten,

   Mac Kliniek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Stel uw vraag