fbpx
06.05.2019 Geschreven door SearchLable

De MacBook Air en MacBook Pro hebben beide voor- en nadelen. De keuze is vooral afhankelijk voor welk doel je een MacBook wilt gaan gebruiken.

1. Touch Bar

Kies je voor de MacBook Pro dan heb je de keuze uit een model met een Touch Bar. Met de Touch Bar kan jij jouw MacBook vergrendelen en ontgrendelen met je vinger. De MacBook Air heeft deze functie helaas niet. Ook kan je snel tussen applicaties switchen met de Touch Bar.

2. Processor

Zowel de MacBook Air als de MacBook Pro hebben vaak dezelfde processors en zijn dus allebei geschikt om te werken met zware programma’s. Alleen is de MacBook Pro voorzien van een turbo-boost en heeft hierdoor meer kloksnelheid. Dit houdt in dat als jouw MacBook extra power nodig heeft (bijvoorbeeld bij het gebruik van zware programma’s) de MacBook Pro een stuk sneller is dan de MacBook Air.

3. Batterijduur en gewicht

De MacBook Air is een stukje lichter dan de MacBook Pro en is hierdoor makkelijker mee te nemen. De MacBook Pro heeft een langere batterijduur dan de MacBook Air en heeft dus een langere batterijduur.

Een MacBook Air of MacBook Pro kopen?

Een groot voordeel aan de MacBook Air is natuurlijk het prijskaartje. Gemiddeld is de MacBook Air een paar honderd euro goedkoper dan de MacBook Pro.

Heb je als hoofddoel om de MacBook te gebruiken voor het bewerken van tekstdocumenten, e-mail en internet, dan is de MacBook Air een geschikt model. Werk je regelmatig met zware programma’s dan adviseer ik je al snel om een MacBook Pro te kopen. Het retinascherm van een MacBook Pro en MacBook Air geeft je daarnaast een haarscherp beeld en de processor/ werkgeheugen zorgen ervoor dat je super snel met grafische programma’s kan werken. Bij de MacBook Air zal dit een stuk langzamer werken.

Heb je nog vragen of ben je op zoek naar een MacBook?

Kom dan gerust langs bij ons in de winkel. Wij helpen je graag verder. De koffie staat al klaar!

Heb je verder nog vragen over dit onderwerp laat gerust hieronder een reactie achter en wij komen er direct bij jou op terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Stel uw vraag