fbpx
22.12.2016 Geschreven door Mac Kliniek

Als je overweegt een MacBook te kopen, dan heb je wel al een idee van de algemene kenmerken en voordelen van een MacBook. Grote kans ook dat je student bent of een creatief beroep uitoefent. Want ongeacht welke MacBook je ook kiest, álle MacBooks blinken uit in snelheid en grafische prestaties. Als je er nog niet helemaal uit bent welk type MacBook voor jou het meest geschikt is, dan helpen wij je op weg met deze blog. Er zijn drie soorten MacBooks: de standaard MacBook, de MacBook Air en de MacBook Pro. Elk van deze drie notebooks wordt in twee verschillende versies aangeboden.

Standaard MacBook

De basisversie van de MacBook is hét exponent van de filosofie van Apple. Deze stijlvolle 12 inch laptop is stijlvol, strak en minimalistisch vormgegeven. Dat minimalisme komt overigens niet alleen tot uiting in de vormgeving: ook het aantal externe aansluitingen is beperkt in vergelijking met de andere twee MacBooks. De gebruiker moet zich tevreden stellen met enkele USB-aansluitingen. Iets dat dan wel weer aansluit bij de Apple-filosofie: werken in de cloud. Grote kans dat jij daar ook geen problemen mee hebt. Al kun je natuurlijk al redelijk wat met de standaard opslagruimte van 256GB. Een ander sterk punt van de MacBook: vederlicht en een haarscherp beeld dankzij de Retina-technologie.

MacBook Air

Om maar met de deur in huis te vallen: het meest opvallende kenmerk van de MacBook Air is zijn relatief lage prijs in vergelijking met zijn broertjes. Waar een standaard MacBook al gauw 1500 euro kost en 2000 euro geen uitzondering is voor een MacBook Pro, heb je al een MacBook Air vanaf zo’n 1000 euro. Daar krijg je toch verrassend veel Apple voor terug, dus veel concessies hoef je niet te doen. Qua accuduur presteert de MacBook Air vergelijkbaar met de MacBook Pro en zelfs beter dan de standaardversie. Met 9 tot 12 uur werk je probleemloos een hele dag zonder opladen. Een kleine concessie wordt wel gedaan voor wat opslagruimte betreft. Maar voor de bescheiden 128GB opslag bieden zowel de cloud als een grote hoeveelheid aansluitmogelijkheden uitkomst.

MacBook Pro

Niet voor niets heet de duurste uitvoering van de MacBook 'Pro'. Met de MacBook Pro koop je namelijk een notebook dat het beste van Apple biedt in één apparaat. Ruime aansluitmogelijkheden, een accuduur tot wel 12 uur, een Retina Display en behoorlijke interne opslagruimte. Als toetje komt daar nog een revolutionaire en razendsnelle processor bij. Een must have voor professionals die intensief met grafisch werk bezig zijn. 

MacBook koopadvies

Welke Macbook jij het beste kunt kopen, hangt af van je persoonlijke situatie. Als student of scholier zal je in de meeste gevallen genoeg hebben aan een MacBook Air. Ben je professioneel bezig met vormgeving en design, dan is een MacBook Pro een verstandige investering.

Heb je nog steeds twijfels? Stel je vraag aan ons. Wij helpen je graag verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Stel uw vraag