fbpx
31.12.2019 Geschreven door SearchLable

Iedereen wilt natuurlijk de beste beveiliging voor zijn of haar MacBook.

Een firmware wachtwoord kan hier heel goed mee helpen.

1. Wat is een firmware wachtwoord?

Voor de beveiliging van gegevens op jouw Mac kan je een wachtwoord voor een gebruikersaccount instellen om te voorkomen dat onbevoegde gebruikers inloggen. Daarnaast kun je ook de opstartschijf coderen met behulp van FileVault zodat de gegevens aanwezig op de Mac niet kunnen worden gelezen zonder het juiste wachtwoord in te voeren.

Als extra beveiliging kun je ook een firmware wachtwoord instellen op de Mac. Hierdoor voorkom je dat de Mac vanaf andere apparaten zoals bijvoorbeeld een externe USB harddisk kan worden opgestart. Het wachtwoord wordt niet gevraagd wanneer er wordt opgestart van de standaard ingestelde opstartschijf.

2. Een Mac met firmware wachtwoord ontgrendelen

Wanneer je de Mac vanaf de normale opstartschijf opstart, zie je het normale inlog venster waarin in je het wachtwoord van je gebruikersaccount moet invoeren. Als je vanaf een andere schijf of vanaf OS X Recovery probeert op te starten, wordt het opstarten door de Mac gepauzeerd en verschijnt er een hangslot met een wachtwoord veld.

Klik op het wachtwoord-veld en voer het firmware wachtwoord in. Druk vervolgens op ‘Enter’ om de Mac te ontgrendelen en laat de Mac verder opstarten.

3. Firmware wachtwoord vergeten?

Als je het ingestelde wachtwoord vergeten bent is er nog geen reden tot paniek. Je kan een persoonlijke serviceafspraak met een Apple Store of bij een erkende Apple serviceprovider. Neem de Mac mee naar de afspraak en de originele aankoopbon of factuur als aankoopbewijs.

Mocht je hulp nodig hebben of vragen, dan horen wij graag van jou. Wij bij Mac Kliniek helpen jou graag!

 

 

 

 

 

2 reacties op “MacBook firmware wachtwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Stel uw vraag