fbpx
02.08.2019 Geschreven door SearchLable

Welke MacBook je als student het beste kunt kopen? Dat hangt af van je budget en eisen. Voor de meeste studenten zal de MacBook Air de meest logische keuze zijn. 

Draagbaarheid: prettig reizen met een MacBook?

Collegezalen, de bibliotheek, koffiezaakjes, naar je ouders toe: je neemt je laptop overal mee naartoe, dan is de draagbaarheid erg belangrijk. Die wordt vooral bepaald door het gewicht, het formaat en de batterijduur. Dat is zowel bij een MacBook Pro als bij een MacBook Air dik in orde. Als je je pc wilt meenemen, valt een iMac in ieder geval meteen af. Zo kan je de MacBook Air dus gemakkelijk overal mee naar toe nemen.

Specificaties: hoe presteert een MacBook?

Een MacBook Pro heeft betere specificaties dan een MacBook Air. Denk bijvoorbeeld aan rekensnelheid, werkgeheugen en opslaggeheugen. De krachtige specificaties (en premium features zoals de Touch Bar) van een MacBook Pro zijn leuk, maar voor de portemonnee van de studenten zijn deze onderdelen vaak niet nodig. Zaken als  presentaties maken, video’s streamen en online research doen kunnen allemaal prima met een MacBook Air.

Conclusie: wat is de beste MacBook voor studenten?

Over het algemeen geldt dat een MacBook Air de beste keuze is voor studenten. Je betaalt er een stuk minder voor dan voor een MacBook Pro, terwijl de extra pk’s en premium features van een MacBook Pro voor de gemiddelde student niet nodig zijn. Voor studenten die zware applicaties draaien loont het wel om een MacBook Pro te kopen.

Bij Mac Kliniek kun je terecht voor vragen en reparaties aan jouw MacBook. Loop je tegen een probleem aan, neem dan direct contact met ons op. 

Laat hieronder een comment achter en laat ons weten welke MacBook jouw favoriet is!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Stel uw vraag