Hoe maak ik het scherm van MacBook Air schoon?

Een leuke MacBook is natuurlijk een goede investering waar je het liefst zo lang mogelijk van geniet. Gelukkig zitten ze goed in elkaar en gaan ze niet te snel kapot. Toch is er onderhoud waar je niet onderuit komt en dat noodzakelijk is voor blijvend goede prestaties. Zo geniet je natuurlijk het meest van je haarscherpe Retina scherm wanneer dat scherm ook nog een beetje schoon is. En na verloop van tijd wordt een scherm altijd vies. Het is dus belangrijk om je scherm regelmatig schoon te maken en dat op goede wijze te doen. Je wilt natuurlijk niet dat je scherm kapotgaat bij het reinigen. Bijvoorbeeld door gebruik van te veel vocht of een verkeerd reinigingsmiddel.

Je MacBook beeldscherm schoonmaken in drie eenvoudige stappen

Aan de slag met het reinigen van het beeldscherm van je MacBook? Onderstaande instructies gelden zowel voor een MacBook Air beeldscherm schoonmaken als een MacBook Pro beeldscherm schoonmaken.

  • Zorg dat je MacBook is uitgeschakeld en de adapter is losgekoppeld. Een MacBook beeldscherm schoonmaken gaat niet zonder een beetje vocht en dus wil je geen elektriciteit door je MacBook hebben stromen op het moment van reinigen.
  • Maak een pluisvrije doek een beetje vochtig met water. Bij voorkeur een microvezeldoekje waarin geen kleurstoffen zitten. Enkele oudere MacBooks (van voor 2010) hebben een antisliplaag waardoor kleurstof mogelijk kan achterblijven. Sowieso is het altijd beter om apparaten te reinigen met een doekje zonder kleurstof.
  • Wrijf zachtjes en geduldig met het vochtige doekje het beeldscherm van je MacBook schoon. Doe dit naar eigen inzicht. Let er wel op dat er geen vocht in de behuizing komt.

Wat moet je vooral niet doen bij het schoonmaken van je MacBook beeldscherm?

Hoewel een MacBook tegen een stootje kan, wil je natuurlijk voorkomen dat er schade ontstaat tijdens het schoonmaken. Het is zonde wanneer je een afspraak moet maken om je scherm helemaal te vervangen in de werkplaats van Mac Kliniek in Rotterdam. De kans dat dit gebeurt door verkeerde reiniging is overigens niet groot. Maar herhaaldelijk verkeerd schoonmaken leidt natuurlijk wel tot problemen. Het belangrijkste is dat je zuinig bent met vocht en dit niet direct op het scherm spuit. Maak dus een doekje vochtig en niet eerst je MacBook scherm. In principe mogen er reinigingsmiddelen gebruikt worden om je scherm schoon te maken. Gebruik echter geen schuurmiddelen, oplosmiddelen of reinigingsmiddelen die waterstofperoxide bevatten. Deze kunnen je MacBook beschadigen.

Heb je vragen over het schoonmaken van het scherm van je MacBook?

Dan kun je Mac Kliniek uit Rotterdam ook altijd een berichtje sturen via WhatsApp. Wij staan voor je klaar om al je vragen op het gebied van MacBook onderhoud en MacBook reparatie te beantwoorden.