fbpx
02.03.2019 Geschreven door SearchLable

Je wil een bestand of foto plaatsen op jouw MacBook of iMac maar je krijgt de melding dat jouw geheugen vol zit. Dit verhaal komt bij de meeste van ons wel bekend voor. In deze blog geven wij jou 8 gouden tips om deze situatie te voorkomen, namelijk hoe kan je de geheugen van jouw MacBook of iMac leeg houden.

1.Bewaar in iCloud 

Klik op de knop ‘Bewaar in iCloud’ in jouw “iCloud instellingen” en kies vervolgens uit deze opties: ‘Bureaublad’ en ‘Documenten’. Alle bestanden op deze twee locaties worden bewaard in iCloud Drive. Als er opslagruimte nodig is, worden op de Mac alleen de bestanden bewaard die je onlangs hebt geopend, zodat je gemakkelijk offline kunt werken. Bestanden die alleen in de cloud worden bewaard, hebben een download symbool.

2.Leeg prullenmand automatisch

De optie ‘Leeg prullenmand automatisch’ verwijdert bestanden die langer dan 30 dagen in de prullenmand zitten. Bestanden die in de prullenbak blijven zitten zorgen voor onnodige ruimte op jouw Mac. Daarom is het ook het beste om bestanden direct te verwijderen wanneer je deze plaatst in de prullenbak. Dit voorkomt namelijk dat ze onnodig blijven hangen in de prullenbak.

3.Verwijder ongebruikte oude lettertypen, talen en woordenboeken

Als je lettertypen heeft gedownload voor word of andere doeleinden en deze niet meer gebruikt kun je deze het beste verwijderen. Dit geld ook voor talen op jouw Mac, talen nemen namelijk veel ruimte in beslag omdat dit jou hele besturingssysteem vertaalt.

4.Verplaats bestanden naar een externe schijf

Door een externe schijf te gebruiken zorg je ervoor dat jouw eigen schijf leeg blijft. Je zult ook merken dat jouw Mac bovendien ook een stuk sneller wordt.

5.Bestanden inpakken

Dit zorgt ervoor dat bestanden minder ruimte nemen omdat ze gecomprimeerd in een map zitten.

6.Zorg dat het nieuwste besturingssysteem geïnstalleerd is

Doordat je het besturingssysteem van de Mac update, kan de computer beter overweg met nieuwe software of met websites die recentelijk zijn gemaakt. Als je bijvoorbeeld een website wilt bezoeken terwijl de internetbrowser op de Mac verouderd is, kan het voorkomen dat de Mac traag gaat functioneren.

7.Bureaublad zo leeg mogelijk maken

Heb je veel bestanden (screenshots, pdf’s of afbeeldingen) op het bureaublad staan? Verplaats ze dan naar een map. Hierdoor voorkom je dat de Mac voor ieder bestand op het bureaublad een voorvertoning hoeft te laden.

8.Plaats een SSD

Bij Mac Kliniek plaatsen graag een SSD in jouw Mac omdat een SSD vele malen sneller en meer geheugen bevat dan een HDD. Wil je jouw geheugen uitbreiden of iets veranderen aan jouw MacBook of iMac kom dan gerust langs bij ons langs of bel ons op 010 841 38 84.

Jouw iMac of MacBook is dezelfde dag klaar en er worden altijd originele onderdelen gebruikt inclusief 3 maanden garantie. 

Hopelijk helpen deze tips jou op weg en mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp, laat gerust hieronder een reactie achter en wij helpen jou graag verder.

 

2 reacties op “Is uw Mac geheugen bijna vol?

 1. Goedenavond,
  Ik heb een iMac8,1 24 inch early 2008, 2,8 Ghz Intel Core 2 DUO.
  Mij laten vertellen dat ik de 4GB werkgeheugen kan opschroeven naar max 6GB. Klopt dat en zo ja, wat kost een bankje van 4GB?
  Tevens heb ik nu een SSD van 250GB, maar wil naar 500GB. Wat zijn de kosten daarvan?

  De camera doet het niet. Is hier naar te kijken? Heeft dit met de upgrade (ooit) naar OS X El Capitan 10.11.6 te maken? Ik hoor daar wel meer over?

  Nou een hoop vragen.
  Hoop op een spoedig antwoord van u.

  PS; waarom geen nieuwe? Deze iMac wil ik weer gereed maken voor mijn zoontje die naar het voortgezet onderwijs gaat 🙂
  Zelf orienteer ik mij op een nieuwer model.

  1. Beste Arjen,

   We kunnen zeker naar je iMac kijken voor de mogelijke upgrade’s.

   Front camera kunnen we ook vervangen als dit nodig is.

   Het beste is dat je met je iMac langskomt zodat we alles goed kunnen nalopen en de juiste kosten met je communiceren.

   met vriendelijke groeten,

   Mac Kliniek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Stel uw vraag