Videokaart iMac vervangen

Er zijn in principe twee redenen waarom je de videokaart in je iMac zou willen vervangen: je videokaart is kapot of je wilt je iMac upgraden. In beide gevallen helpt Mac Kliniek je en vervangen wij voor jou de iMac videokaart. Dat kan nodig zijn vanwege een defect of omdat je een oudere iMac wil upgraden. Mocht er sprake zijn van een defect, dan kijken we eerst goed naar je iMac. Zo komen we erachter of het probleem ook echt in je videokaart zit en of het vervangen van de videokaart het probleem oplost. Een iMac videokaart reparatie is vaak niet haalbaar. Bij dergelijke elektronica geldt dat het vervangen van een onderdeel, de videokaart in dit geval, vaak de meest duurzame en voordelige oplossing is.

Is jouw Mac videokaart kapot of heb je andere problemen met je Mac? Bij Mac Kliniek maak je eenvoudig online een afspraak voor reparatie of de vervanging van een onderdeel. Zo kun je snel weer aan de slag.

Hoe weet ik of ik een nieuwe iMac videokaart nodig heb?

Zoals gezegd zijn er eigenlijk maar twee redenen om een iMac videokaart te vervangen: een kapotte videokaart of een upgrade. Dat laatste komt eigenlijk alleen voor bij oudere apparaten. Apple-producten zijn grafisch immers al behoorlijk goed, dus een upgrade van de nieuwere Macs is vaak überhaupt niet mogelijk. Bij een defect is de reden voor vervanging natuurlijk duidelijk. Minder duidelijk is vaak of je iMac videokaart defect is, of dat er een ander probleem speelt, zoals:

  • Een defect beeldscherm;
  • Problemen met het geheugen;
  • Een kapot moederbord;
  • Voeding die aan vervanging toe is.

Mac Kliniek kan voor je vaststellen wat het probleem is. Blijkt een van de bovenstaande problemen de oorzaak te zijn, dan kunnen we je in de meeste gevallen ook helpen.

Hoe Mac Kliniek je helpt met de vervanging van een videokaart

Bij Mac Kliniek maak je simpel online een afspraak, wanneer het jou uitkomt. Mocht je twijfelen aan de aard van het probleem, dan kun je ons ook vragen stellen via WhatsApp (ons nummer vind je hierboven). Zo kunnen we je op voorhand misschien al meer duidelijkheid geven over de aard van het probleem. We geven je in ieder geval vooraf duidelijkheid over de kosten. Wanneer het (waarschijnlijke) probleem bekend is, ontvang je van ons een kostenindicatie. In het geval van een iMac videokaart reparatie vraag je daarvoor online een offerte aan. Wij sturen je dan zo snel mogelijk een kostenindicatie.

2 reacties in “Videokaart iMac vervangen

  1. Beste,
    Mijn MacBook Pro 13 inch 2016 laat verticale strepen zien. Als ik het scherm even bijna helemaal dichtklap verdwijnen deze tijdelijk. Videokaart of connector?? Kunnen jullie dit repareren?
    Vriendelijke groet, Roland

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.