Videokaart iMac vervangen

Er zijn in principe twee redenen waarom je de videokaart in je iMac zou willen vervangen: je videokaart is kapot of je wilt je iMac upgraden. In beide gevallen helpt Mac Kliniek je en vervangen wij voor jou de iMac videokaart. Dat kan nodig zijn vanwege een defect of omdat je een oudere iMac wil upgraden. Mocht er sprake zijn van een defect, dan kijken we eerst goed naar je iMac. Zo komen we erachter of het probleem ook echt in je videokaart zit en of het vervangen van de videokaart het probleem oplost. Een iMac videokaart reparatie is vaak niet haalbaar. Bij dergelijke elektronica geldt dat het vervangen van een onderdeel, de videokaart in dit geval, vaak de meest duurzame en voordelige oplossing is.

Is jouw Mac videokaart kapot of heb je andere problemen met je Mac? Bij Mac Kliniek maak je eenvoudig online een afspraak voor reparatie of de vervanging van een onderdeel. Zo kun je snel weer aan de slag.

Hoe weet ik of ik een nieuwe iMac videokaart nodig heb?

Zoals gezegd zijn er eigenlijk maar twee redenen om een iMac videokaart te vervangen: een kapotte videokaart of een upgrade. Dat laatste komt eigenlijk alleen voor bij oudere apparaten. Apple-producten zijn grafisch immers al behoorlijk goed, dus een upgrade van de nieuwere Macs is vaak überhaupt niet mogelijk. Bij een defect is de reden voor vervanging natuurlijk duidelijk. Minder duidelijk is vaak of je iMac videokaart defect is, of dat er een ander probleem speelt, zoals:

 • Een defect beeldscherm;
 • Problemen met het geheugen;
 • Een kapot moederbord;
 • Voeding die aan vervanging toe is.

Mac Kliniek kan voor je vaststellen wat het probleem is. Blijkt een van de bovenstaande problemen de oorzaak te zijn, dan kunnen we je in de meeste gevallen ook helpen.

Hoe Mac Kliniek je helpt met de vervanging van een videokaart

Bij Mac Kliniek maak je simpel online een afspraak, wanneer het jou uitkomt. Mocht je twijfelen aan de aard van het probleem, dan kun je ons ook vragen stellen via WhatsApp (ons nummer vind je hierboven). Zo kunnen we je op voorhand misschien al meer duidelijkheid geven over de aard van het probleem. We geven je in ieder geval vooraf duidelijkheid over de kosten. Wanneer het (waarschijnlijke) probleem bekend is, ontvang je van ons een kostenindicatie. In het geval van een iMac videokaart reparatie vraag je daarvoor online een offerte aan. Wij sturen je dan zo snel mogelijk een kostenindicatie.

10 reacties in “Videokaart iMac vervangen

 1. Beste,
  Mijn MacBook Pro 13 inch 2016 laat verticale strepen zien. Als ik het scherm even bijna helemaal dichtklap verdwijnen deze tijdelijk. Videokaart of connector?? Kunnen jullie dit repareren?
  Vriendelijke groet, Roland

 2. Ik heb een IMac (late 2009) en krijg in toenemende mate problemen met filmbewerking (Adobe Premiere Elements) maar ook overigens is mijn mac heel traag geworden.
  Een SSD plaatsen en het RAM geheugen opkrikken is kennelijk mogelijk maar ik wil ook de procesoor upgraden naar i7 Intel. Kan dit ? En is ook een nieuwe, betere videokaart een optie ? Graag uw advies

  1. Beste Rob,

   Helaas is het niet mogelijk op een processor te upgraden naar i7 intel. Dit betekend dat de moederboard vervangen moet worden.
   Voor deze model iMac adviseren wij om een upgrade te doen met SSD en/of RAM geheugen.

   met vriendelijke groeten,

   Mac Kliniek

 3. Hi, Ik heb aan mijn Imac uit 2009-2010 (High Sierra 10.13.6) een tweede scherm gekoppeld. Ik wilde dit om op deze schermen verschillende zaken te kunnen zien en zo beter te kunnen werken. Nu zie ik op beide schermen hetzelfde of op een de programma’s en de ander alleen de high sierra achtergrond. Hij sleept niet van het ene naar het andere scherm. Heb ik een tweede videokaart nodig en zo ja kan dit en hoe? Met vr. groeten, Paul Jaspers

  1. Beste Paul,

   Je hebt geen 2e videokaart nodig. Je kan beide schermen synchroon gebruiken of apart gebruiken.
   Dit kan je aanpassen via –> Systeem Voorkeuren–> Beeldscherm instellingen

   met vriendelijke groeten,

   Mac Kliniek

 4. mijn macbook air uit 2017 vertoont verticale en horizontale jitter strepen . Mij is verteld dat de videokaart kapot is. Wat zou het vervangen hiervan kosten? En hoelang duurt dit ?

  1. Beste Marjolijn,

   Videokaart reparaties doen wij vanaf €299. Reparatieduur is ongeveer 3 werkdagen.
   Je kan langskomen naar één van onze vestigingen.

   met vriendelijke groeten,

   Mac Kliniek

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.